AlfaPower

satans jävla lampjävlar! 116 gtv

Bergils - 2022-3-24 kl 13:44

Bil GTV -77
Tjenare!
Hjälp av er gamla 116-rävar önskas!
Jag har sett fram mot att bli klar för våren. Regbes bokad tidig April, och i planen är att köra 1/5. Det mesta som behövts grejas med är grejat. Skulle/ska bara ställa tändning och justera förgasare tillräckligt för att köra till reg.bes/kontrollbes och sätta tillbaka originalhjulen. Det enda var en liten grej jag såg såhär efter vintern. Positionsljusen tändes inte på "läge 1" på spaken. Inklusive bakljus och nummerplåtsbelysning.

Halvljus, helljus och blinkers (blinkers även bak) funkar.
Positionsljus, bakljus och nummerskyltslampor och instrumentbelysning - dött.

Ok, det funkade ju utan problem innan vintern så det måste vara något enkelt. hmmmm. Vissa saker förtränger man från tidigare bilar tror jag. :D Plötsligt kom jag ihåg att jag bytte spakstället på min gamla gtv6 för längesen. Det vill jag inte göra nu, särskilt inte komma på att jag behöver det 10 dagar innan regbes.

"Måste vara jord!" Kollat jordpunkter under motorhuv på bägge sidor om kylaren, och under instrumentpanel vid huvöppningen. De såg bra ut, ser ännu bättre ut nu. Fortfarande inget positionsljus. Fan! Rullar säkringar, äh jag mäter i boxen istället. Positionsljusen har säkringar 7-8, halvljus (som funkar) 9-10. När jag slår på halvljus är såklart 12v på bägge sidor av säkringen, annars noll. Rätt. Men säkringarna för positionsljus ger förutom noll vill avstängt, 0,12 när de spaken är vriden till "på".

För mig (förhoppningsvis) gör ovan att det låter mer som jord/brott än fel i spak..? Nånting händer trots allt när jag vrider på spaken

Missar jag världens mest givna jordpunkt? Är det någon som haft samma symptom? Kortis?
Charmigt när saker bara står sig sönder! :D:D

Halva inredningen utsläpad just nu. Hade ju sett fram mot att använda tiden till att hitta perfekta tändningen och därefter blandningen. Man kan ju inte snubbla på ett par j .. la positionsljus?!
:furious3:

Chramon - 2022-3-26 kl 05:58

Ser att det svarats på FB om ditt bekymmer, men skriver en rad här iaf.
Enl. din beskrivning är spaken boven. Ström går till spak -> säkring --> lampa.
Om du bara har krypström till säkring är spaken felet.
Jordningen bör inte vara problemet eftersom den är separat framtill och bak.
Går väl i karossen där? Och bromsljuset bak fungerade, samma jordpunkt.

Bergils - 2022-3-28 kl 16:46

Tack!
Jag plockade isär allt men fick det inte att bli bra, så jag valde att koppla in positionsljus/instrumentbelysning på en av de gamla vippbrytarna som sitter kvar sedan bilen haft ett gäng extraljus. Funkar lika bra😀

Bifogad fil: trim.25F9DAEA-1E07-4816-9DBA-A351F0E8E4DE.MOV (3MB)
Denna fil har blivit nedladdad 93 gånger