AlfaPower

Ej inloggad [Logga in - Registrera dig]
Gå längst ner

Utskriftsvänlig version  
Författare: Ämne: 156 V6 Lever sitt eget liv
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-1 kl 20:16
156 V6 Lever sitt eget liv


Hej! Nu behover jag verkligen er hjälp!

Vad kan orsaka att motorn ibland varvar som den vill själv långa stunder samt ibland fastnar på 3000/3500rpm utan att det går att göra något åt det?
Efter en stund brukar den även "slå ifrån" då tänds motorlampan, tomgången blir nomal men gasen har en 3-5 sekunders fördröjning på allt som händer och det går inte att motorbromsa.

Felet är väldigt intermittent och sker inte alltid men på senare tid väldigt ofta, snälla om ni hjälper mig lösa detta vore jag väldigt tacksam.

Bilen går som den ska när felet inte är "aktivt" och det känns som ett el-fel av nåt slag och inte som om det är mekaniskt.

Detta har jag kollat: Läckage i insugsslangen, LMM, gjort rent alla kontakter utom den som sitter till gaspotentiometern (kommer inte åt), nollat ECU men inget hjälper.




FORZA ALFA ROMEO
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Scalex
Alfa-guru
******
Avatar



Inlägg: 2671
Registrerad: 2002-6-23
Befinner sig: Eskilstuna
Medlemmen är Offline

Humör: Åksugen

[*] Inlagd 2004-10-1 kl 20:29


Läckage på grenrör eller avgassystem före Lambdan ??



--Jocke Widin--
Trans Am 455 HO 1971 - EX Alfa 164 Q4 -97 - EX Alfa 90 Qv6 - EX Alfetta GT -75
Ex Puch DS50 Alabama -61 , Puch Florida -71 + Tusentalet Slot cars.
https://www.facebook.com/jocke.widin
Visa anvädares profil Gå till användarens hemsida Visa alla inlägg av användare Denna anvädare har MSN Messenger
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-1 kl 20:34


Tack för snabbt svar!

Hur "ser" man det enklast och vilket är bästa sättet att täta det på?

Var sitter lamdan exakt?

Tack igen!




FORZA ALFA ROMEO
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
rosso156
Alfista
***
Avatar

Avatar


Inlägg: 199
Registrerad: 2002-9-2
Befinner sig: Skoghall/Hammarö
Medlemmen är Offline

Humör: vart är du min gamle vän?

[*] Inlagd 2004-10-1 kl 20:36


Finns det något som heter "tomgångsmotor", kan va den.



Stefan Ekström
/album506/såld/saknar den!

\"Jag behöver faktiskt bara en drink för att bli packad. Problemet är att jag inte kan komma ihåg om det är den trettonde eller fjortonde. /George Burns\"
Visa anvädares profil Gå till användarens hemsida Visa alla inlägg av användare
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-1 kl 20:38


Om det vore tomgångs motorn tror jag inte skulle "slå ifrån" eller har jag fel nu?



FORZA ALFA ROMEO
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-1 kl 21:10


Ok, har du någon möjlighet att kolla upp vad som hade hänt med din bil eller rättare sagt vad som behövdes för att ordna det.

Låter väldigt troligt då jag kört på 98 oktan ett bra tag men felet har uppkommit på senare tid




FORZA ALFA ROMEO
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
theseal
Mr Center of the Universe
******
Avatar

Avatar


Inlägg: 6431
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Hisingen!!!
Medlemmen är Offline

Humör: troett...

[*] Inlagd 2004-10-2 kl 07:43


det där låter som MUMBO-JUMBO!!! kört motorn med för högt oktantal?? fick du spec på hur många meter kardanförgasarsnöre dom monterade också??

Lambdan sitter oftast i katalysatorn, det är den enda utstickande delen med sladd till på hela avgasröret.




--Niclas Dahlgren--
Proud member of CAR #14372-1
---Bilar---
AlfaRomeo 75 Milano Oro 2.5 -87
Meriter:156 TS SP3 -99 159 1,9jTDm -07 Alfetta -75, Alfetta -78, 164 3.0 24V Super -92, 147 1.6TS -02
Visa anvädares profil Gå till användarens hemsida Visa alla inlägg av användare
arbetarn
Alfa-freak
****
Avatar

Avatar


Inlägg: 716
Registrerad: 2003-11-2
Befinner sig: Skellefteå
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2004-10-2 kl 08:51


Visst är det givaren vid gaspedalen som get upp!:beerchug:



Erik Anterow
318ISE30,C230T,928S2,E91,M3E30
Visa anvädares profil Gå till användarens hemsida Visa alla inlägg av användare
Scalex
Alfa-guru
******
Avatar



Inlägg: 2671
Registrerad: 2002-6-23
Befinner sig: Eskilstuna
Medlemmen är Offline

Humör: Åksugen

[*] Inlagd 2004-10-2 kl 09:43


Jag har exakt samma fel på Q4:an. Är värst när bilen är kall. Det är inte roligt att stå vid ett rödljus och bilen rusar till 3500rpm. Jag vet att det är avgasläckage på min för när man startar låter det "fluff fluff" nånstans fram/under. Får felsöka i vinter.
Detta får till följd att lambdan mäter extra syre och tror att motorn går för "leant" och puttar då på med mer soppa.
Så har jag fått förklarat för mig av en som vet och jag tycker det verkar rätt så logiskt...........

/J




--Jocke Widin--
Trans Am 455 HO 1971 - EX Alfa 164 Q4 -97 - EX Alfa 90 Qv6 - EX Alfetta GT -75
Ex Puch DS50 Alabama -61 , Puch Florida -71 + Tusentalet Slot cars.
https://www.facebook.com/jocke.widin
Visa anvädares profil Gå till användarens hemsida Visa alla inlägg av användare Denna anvädare har MSN Messenger
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-2 kl 13:35


Gaspotentiometern och givaren vid gaspedalen är utbytta, det händer oftast då bilen börjar bli varm men även ibland direkt från start.

Förresten jag kollade upp det där med oktantalet, det måste väl vara skitsnack då de i övriga europa (italien) har tillgång till betydligt bättre soppa på sina bensinmackar.


Jag ska se vad som kan göras åt lamda sonden, är den dyr att byta ut?
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Scalex
Alfa-guru
******
Avatar



Inlägg: 2671
Registrerad: 2002-6-23
Befinner sig: Eskilstuna
Medlemmen är Offline

Humör: Åksugen

[*] Inlagd 2004-10-2 kl 15:51


Quote:
Ursprungligen postat av Sec
Gaspotentiometern och givaren vid gaspedalen är utbytta, det händer oftast då bilen börjar bli varm men även ibland direkt från start.

Förresten jag kollade upp det där med oktantalet, det måste väl vara skitsnack då de i övriga europa (italien) har tillgång till betydligt bättre soppa på sina bensinmackar.


Jag ska se vad som kan göras åt lamda sonden, är den dyr att byta ut?


Kolla först så du inte har nån antydning till läckage innan lambdan. Kolla grenrör , skarver och flexrören innan du gör nått annat.
Lambdasonden brukar ligga runt en tusing beroende på vart man handlar.
/J




--Jocke Widin--
Trans Am 455 HO 1971 - EX Alfa 164 Q4 -97 - EX Alfa 90 Qv6 - EX Alfetta GT -75
Ex Puch DS50 Alabama -61 , Puch Florida -71 + Tusentalet Slot cars.
https://www.facebook.com/jocke.widin
Visa anvädares profil Gå till användarens hemsida Visa alla inlägg av användare Denna anvädare har MSN Messenger
146Ti
Alfapower\'s
Ackrediterade kunsult-fejs
****
Avatar

Avatar


Inlägg: 594
Registrerad: 2002-7-2
Befinner sig: Göteborg
Medlemmen är Offline

Humör: Fretta, fretta!

[*] Inlagd 2004-10-2 kl 16:30


Har samma problem med min 146;a, efter att ha kötr Alfa diagnossystem otaliga gånger utan resultat, smort upp tomgångsmotorn, med vidhängande kontakter är resultatet noll och intet. MEN - det som hjälper på min är att öppna elektronikboxen, ta ut motorstyrningschipset blåsa rent och spruta med kontakt spray. Då går det bra igen. Felet lär också förekomma (och kunna avhjälpas på samma sätt) på Coupe Fiat enligt Rossos mekaniker.
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-2 kl 20:04


Tack för tipset 146Ti jag ska kolla upp det där med att rengöra chippet/styrboxen oxå, då jag inte verkar ha nåt läckage innan katalysatorn/lambda sonden.

Är det nån som har mer förslag på vad det kan vara?




FORZA ALFA ROMEO
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Sec
Junior Alfista
**
Avatar

Avatar


Inlägg: 8
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Borås
Medlemmen är Offline

Humör: Fint

[*] Inlagd 2004-10-10 kl 18:10
Ingen framgång


Nu har jag letat efter läckage på gren/flexrör och inte hittat något och lamdasonden (Syresensorn) verkar vara som den ska.

Är det ingen som har haft liknande fel på sin 156:a och lyckats lösa det?




FORZA ALFA ROMEO
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Patrik N.
Alfista
***
Avatar

Avatar


Inlägg: 180
Registrerad: 2003-9-24
Befinner sig: Ume\'
Medlemmen är Offline

Humör: A S F A L T :D

[*] Inlagd 2004-10-10 kl 18:50


mät mellan jord och signal med en voltmeter, spänningen ska växla mellan 0,1-0,9 volt på tomgång, gasa litegrann då bör spänningen stabilisera sig på ~0,45 = Lambda 1
stämmer detta är lambda okey
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare

  Upp till toppen

Powered by XMB 1.9.11
XMB Forum Software © 2001-2011 The XMB Group
[efterforskningar: 17] [PHP: 74.7% - SQL: 25.3%]