AlfaPower

Ej inloggad [Logga in - Registrera dig]
Gå längst ner

Utskriftsvänlig version  
Författare: Ämne: Bockningsverktyg
Georg
Moderator
AP's Rost/Sud-Guru
******

Avatar


Inlägg: 7987
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: NORDINGRÅ
Medlemmen är Offline

Humör: Sudträsket - igen ! :)

[*] Inlagd 2003-3-21 kl 14:51
Bockningsverktyg


För att enkelt kunna bocka kanter i de fall det inte handlar om raka kanter som man kanske hellere gör i skruvstäd eller om man har nån apparat för detta, gör som följer;

Tag en gammal nyckel som på bilden. Den bör vara minst 5 mm tjock i ändarna...Kapa in små hack med en tunn skiva i vinkelslipen. Gör hacken lite olika djupa så kan du välja bredd på bockningarna enkelt.

När du nu ska använda den bockar du plåten i flera steg så blir den inte så deformerad. Alltså bocka kanske 20 grader och arbeta dig fram utmed kanten. Sen börjar du om och bockar 20 grader till. O.S.V. Såsmåningom har du bockat upp en kant på 90 grader eller vad du nu var ute efter.
Sen snyggar du till den med en lätt hammare mot ett mothåll så kanten blir jämn & snygg. Mkt amvändbart verktyg för svängda kanter eller ibland när bockningen ska göras direkt på bilen. Har man ingen nyckel kan man tillfälligt lösa detta med ett plattjärn som man kapar in hack i, men - grejen med en gammal kraftig nyckel som här är materialkvalitén som gör att man kan ha ganska lite material i verktyget utan att skåran öppnar sig när man börjar bända. Den lilla biten på bilden som är bockad på två kanter är faktiskt 1,5 mm tjock, och väldigt smala bockar som kräver stabilt verktyg.

Bockn.verktyg.jpg - 129kB
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare

  Upp till toppen

Powered by XMB 1.9.11
XMB Forum Software © 2001-2011 The XMB Group
[efterforskningar: 17] [PHP: 79.4% - SQL: 20.6%]