AlfaPower

Ej inloggad [Logga in - Registrera dig]
Gå längst ner

Utskriftsvänlig version  
 Pages:  1  2
Författare: Ämne: 159a går inte att starta
Andreas Karlsson
Junior Alfista
**
Avatar



Inlägg: 66
Registrerad: 2014-1-27
Befinner sig: Veberöd
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-29 kl 09:42


Ja, batterier och elektronik är ett helvete när det inte funkar. Tydligen så har bilen låst datorn så man kan inte läsa ut några felkoder heller. Har lämnat bilen till verkstad då jag inte har tid att hålla på med den. Sista jag hörde var att dom plockat ner tändlåset. Skulle gissa att dom gissar på något kontaktfel etc. i tändlåset.
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
George Junior
AlfaRäv
*****
Avatar



Inlägg: 1890
Registrerad: 2005-7-2
Befinner sig: Pan American Highway
Medlemmen är Offline

Humör: Work hard, play harder

[*] Inlagd 2014-1-29 kl 23:23


Kollat jordflätan eller liknande mellan motor och chassie? Du kan ev testa med en startkabel mellan motor och chassie för att utesluta den felkällan.



David George von Boisman
Nu: Fodervärd åt frugans 159 2.2JTS från 2008, 3400 mil. Förr: massa grymma moppar, Saab 96 kortnos, DKW F 102, Peugeot 106, Mazda Miata, Giulietta delivery (inhyrd), Fiat Uno, Fiat Palio Adventure, Opel Zafira
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Andreas Karlsson
Junior Alfista
**
Avatar



Inlägg: 66
Registrerad: 2014-1-27
Befinner sig: Veberöd
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 11:06


Kan berätta att felet är hittat. Det är tändlåset som är kaputt, tog inte emot signalen från nyckeln.
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
FredrikAssarsson
Alfa-guru
******
Avatar

Avatar


Inlägg: 6745
Registrerad: 2009-7-8
Befinner sig: Uppsala
Medlemmen är Offline

Humör: Berlinafeber!

[*] Inlagd 2014-1-30 kl 13:30


Går det på garantin?

(kul att det rullar Alfa i karlshamn också) /fd. mörrumsbo:beerchug:




Fredrik Assarsson.
F.d: '99 166 3.0, '98 Alfa 156 2.5, ’06 GT3.2, ’00 166 3.0, ’77 GTV 2.0
Nuvarande: '04 Alfa 166 3.2, 70 Alfa Berlina 1750 "GTAm”, 1968 Alfa 1750 GTV ”lervällingsliket”
"Man's reach should exceed his grasp" /Robert Browning
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
jol
AP\'s mekblad
******



Inlägg: 6965
Registrerad: 2005-2-8
Befinner sig: Luleå
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 13:39


King! Före de skinnar dig på priset, hör med autolusso.co.uk



Peter Strandberg
Bilder på allt
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
BennySteen
Super Administratör
*********

Avatar


Inlägg: 2974
Registrerad: 2007-11-20
Befinner sig: Umeå
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 16:50


öh imobilizern alltså :saythat:

"Nyckeln" är ju en helelektronisk variant på 159.
Något "tändningslås" igentlig mening finns ju inte på 159.

Menade dom att mottagaren i "nyckelhålet" var trasig ?
(ungefär som antennringen på äldre bilars imoblizers )

Finns det någon CODE symbol på instrumentpanelen som på 166 & 156 ? Den lyser vid tändning och slockar efter någon sekund.

/B




Benny Steen
Alfa 75 TS Challenge #58
http://www.rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=23628
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Andreas Karlsson
Junior Alfista
**
Avatar



Inlägg: 66
Registrerad: 2014-1-27
Befinner sig: Veberöd
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 20:46


Tror inte det är någon garanti på den, så det blir ur egen ficka.
Autolusso har ingen, tyvärr.

Ja som jag förstår det så är det imobilizern/tändlåsmodulen/mottagaren i nyckelhålet som är kajko.
Den har ju känt av att det är nyckel i men inte tagit signalen från nyckeln så då har den varnat för vehicle protection system unavailable, som lyser vid tändning och sen slocknar som de äldre alforna/fiatarna med CODE lampa.
Så hade det varit ett gammalt hederligt tändlås med antennring hade det ju räckt med att byta den, men nu är ju allt i ett så det blir ju lite svårare och dyrare att fixa..
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
BennySteen
Super Administratör
*********

Avatar


Inlägg: 2974
Registrerad: 2007-11-20
Befinner sig: Umeå
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 21:41


Det finns ingen separat immobiliser box som på tidigare bilar. allting är inbyggd i samma ecu som styr motorn.

Finns ju en del förslag där folk trycker på broms respektive koppling i samband med man trycker på startknappen. tydligen pga trasiga strömbrytarna vid pedalerna kan påverka. (jag ser inte riktigt varför , men värt prova då det är gratis)

Läsaren för nyckel går ju att byta på samma sätt som antennringarna. finns på ebay

bara att söka på "alfa 159 key reader" på ebay.

http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-159-Brera-Key-Reader-Ig...

2007-alfa-159-sportwagon-3_600x0w.jpg - 106kB




Benny Steen
Alfa 75 TS Challenge #58
http://www.rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=23628
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Andreas Karlsson
Junior Alfista
**
Avatar



Inlägg: 66
Registrerad: 2014-1-27
Befinner sig: Veberöd
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 22:36


Jo jag läste också om det när jag satt i bilen, men det hjälpte inte..

Ja det är den som ska bytas, finns i Sverige att få tag på också för ungefär samma pris.
Men frågan är om man inte behöver nyckeln till det låset?
Eller går det att programmera bilens nuvarande nycklar till det nya låset?
Verkstan skulle i alla fall programmera om alla nycklar och tändlås/rattlås.
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
jol
AP\'s mekblad
******



Inlägg: 6965
Registrerad: 2005-2-8
Befinner sig: Luleå
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-1-30 kl 23:00


Jag tror låset är mer en antenn till styrboxen, och går att byta utan omprogrammering. Sen om det är box eller antenn som är paj... du har provat med den andra nyckeln va?

Om man skriver nyckel och tändningslås eller immobilizerantenn och immobilizerchip, är det nån som inte hänger med på att det är samma saker som avses?

Testa maila autolusso, de har skrotade bilar också.




Peter Strandberg
Bilder på allt
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Andreas Karlsson
Junior Alfista
**
Avatar



Inlägg: 66
Registrerad: 2014-1-27
Befinner sig: Veberöd
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-2-10 kl 16:39


Liten update.

Bilen startar och går igen.
Tändlås och rattlås är bytt.
Verkstaden hade ringt till Alfa i Stockholm och frågat, och dom visste vad det var för fel då detta har hänt en gång innan på en svensk bil och är tydligen ett fel som är känt sen innan internationellt.
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
jol
AP\'s mekblad
******



Inlägg: 6965
Registrerad: 2005-2-8
Befinner sig: Luleå
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-2-10 kl 20:08


Ingen omprogrammering alltså? Det är ju tacksamt att slippa



Peter Strandberg
Bilder på allt
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
Andreas Karlsson
Junior Alfista
**
Avatar



Inlägg: 66
Registrerad: 2014-1-27
Befinner sig: Veberöd
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2014-2-11 kl 08:40


Jo det blev omprogrammering också. Hade dock tur denna gång att försäkringen täckte allt!
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
 Pages:  1  2

  Upp till toppen

Powered by XMB 1.9.11
XMB Forum Software © 2001-2011 The XMB Group
[efterforskningar: 17] [PHP: 81.3% - SQL: 18.7%]