AlfaPower

Ej inloggad [Logga in - Registrera dig]
Gå längst ner

Utskriftsvänlig version  
 Pages:  1  ..  4    6
Författare: Ämne: 166 3,0 -99 diverse reparationer
TomTrikk
Alfista
***
Avatar

Avatar


Inlägg: 190
Registrerad: 2017-1-15
Befinner sig: Rosersberg Sigtuna
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2018-10-12 kl 13:18


Har provat massor av koder via Alfapower, men vart hittar jag universalkoden?



Tommy
156 2,0 JTS-04
147 1,6 TS -01, 166 3,0 V6 -99, GTV 2.0 TS -97, GTV 3.0 -98
Tidigare vagnar:
1750 GTV -69, Lotus super seven S4 -70, 2000 GTV -75
Giulia 1300 TI -67 (1750)

Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
FredrikAssarsson
Alfa-guru
******
Avatar

Avatar


Inlägg: 6222
Registrerad: 2009-7-8
Befinner sig: Uppsala
Medlemmen är Offline

Humör: Berlinafeber!

[*] Inlagd 2018-10-12 kl 16:47


Universalkod funkade inte på min förra 166. Däremot som sagt så går det att få fram koden via serienr på baksidan av hela enheten. Googla på alfapwner och gå in i deras 166forum så finns info i deras stickytrådar högst upp.

Skickar kontakten till dig! :thumbsup:




Fredrik Assarsson.
F.d: '99 166 3.0, '98 Alfa 156 2.5 V6 trimmad, portad. '77 Alfetta GTV2000 trimmad, GT 3.2 trimmad
Nuvarande: '00 Alfa 166 Zender 3.0 "GTA", '70 Alfa Berlina 1750 "GTAm-bygge", '78 Folkabuss ”camper”, ’89 folkapickup ”overlanderbygge”

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. /Mahatma Ghandi
"Man's reach should exceed his grasp" /Robert Browning
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
TomTrikk
Alfista
***
Avatar

Avatar


Inlägg: 190
Registrerad: 2017-1-15
Befinner sig: Rosersberg Sigtuna
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2018-10-13 kl 04:51


Tackar👍🏼



Tommy
156 2,0 JTS-04
147 1,6 TS -01, 166 3,0 V6 -99, GTV 2.0 TS -97, GTV 3.0 -98
Tidigare vagnar:
1750 GTV -69, Lotus super seven S4 -70, 2000 GTV -75
Giulia 1300 TI -67 (1750)

Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
TomTrikk
Alfista
***
Avatar

Avatar


Inlägg: 190
Registrerad: 2017-1-15
Befinner sig: Rosersberg Sigtuna
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2020-2-12 kl 17:53


Startat upp 166:an efter några månaders vila. Nya intressanta problem:
Får ingen kontakt med Bilen när jag kör Multiecuscan.
Inga mätare funkar
Kupéfläkten och värmeinställlning funkar inte.
Kan allt detta ha ett samband?
Dessutom fick jag nedslag på svagt halvljus, jag tvivlar på att det blivit sämre av att bilen stått ett tag. Jag hade dimljusen på och besiktningsmannen jämförde halvljuset med dessa och påpekade att skillnaden var för stor!
Fick åckså nedslag på att tändningslåset inte fjädrar tillbaka...kan det verkligen ha att göra med trafiksäkerhet.




Tommy
156 2,0 JTS-04
147 1,6 TS -01, 166 3,0 V6 -99, GTV 2.0 TS -97, GTV 3.0 -98
Tidigare vagnar:
1750 GTV -69, Lotus super seven S4 -70, 2000 GTV -75
Giulia 1300 TI -67 (1750)

Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
FredrikAssarsson
Alfa-guru
******
Avatar

Avatar


Inlägg: 6222
Registrerad: 2009-7-8
Befinner sig: Uppsala
Medlemmen är Offline

Humör: Berlinafeber!

[*] Inlagd 2020-2-13 kl 20:29


Inte för att måla fan på väggen men du har inte haft problem med möss tror du?

Kolla hur långt strömmen kommer först dock. Borde vara enkelt som säkring eller relä men de där gnagarna har ju sina ovanor..




Fredrik Assarsson.
F.d: '99 166 3.0, '98 Alfa 156 2.5 V6 trimmad, portad. '77 Alfetta GTV2000 trimmad, GT 3.2 trimmad
Nuvarande: '00 Alfa 166 Zender 3.0 "GTA", '70 Alfa Berlina 1750 "GTAm-bygge", '78 Folkabuss ”camper”, ’89 folkapickup ”overlanderbygge”

When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace. /Mahatma Ghandi
"Man's reach should exceed his grasp" /Robert Browning
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
TomTrikk
Alfista
***
Avatar

Avatar


Inlägg: 190
Registrerad: 2017-1-15
Befinner sig: Rosersberg Sigtuna
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2020-2-14 kl 15:46


Men...jag ville ju höra att det finns någon skitfiffig säkring nånstans, elektronik är ju en typ av svartkonst. Alternativt att ”det där Ordnar upp sig efter ett par mils hårdkörning😊. Ja...jag har haft möss i alla mina bilar den här vintern, i de andra bilarna har jaktlyckan varit stor, men i 166:an har fällan gapat tomt! Men en mus har lämnat tydliga spår efter sig!

[Ändrad 2020-2-15 av TomTrikk]




Tommy
156 2,0 JTS-04
147 1,6 TS -01, 166 3,0 V6 -99, GTV 2.0 TS -97, GTV 3.0 -98
Tidigare vagnar:
1750 GTV -69, Lotus super seven S4 -70, 2000 GTV -75
Giulia 1300 TI -67 (1750)

Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
MartinC
Alfa-freak
****
Avatar



Inlägg: 822
Registrerad: 2002-6-20
Befinner sig: Gnesta
Medlemmen är Offline


[*] Inlagd 2020-2-19 kl 09:18


Quote: Ursprugligen inlagt av TomTrikk  
Startat upp 166:an efter några månaders vila. Nya intressanta problem:
Får ingen kontakt med Bilen när jag kör Multiecuscan.
Inga mätare funkar
Kupéfläkten och värmeinställlning funkar inte.
Kan allt detta ha ett samband?
Dessutom fick jag nedslag på svagt halvljus, jag tvivlar på att det blivit sämre av att bilen stått ett tag. Jag hade dimljusen på och besiktningsmannen jämförde halvljuset med dessa och påpekade att skillnaden var för stor!
Fick åckså nedslag på att tändningslåset inte fjädrar tillbaka...kan det verkligen ha att göra med trafiksäkerhet.


Fick liknande symtom i min bil, visade sig vara navigatorenheten i bagageutrymmet som fått tuppjuck. kopplade ur den och sen funkade allt igen. Förutom navigatorn då. Värt att testa ifall du har navigator i bilen




Martin C

GTV 3.0 24v 1996, Sprint QV 1987, MB E250, LR Disco 2, Porsche 944

tidigare:166 3.0, 164 ts super, 164 ts, 33, Sprint QV
Visa anvädares profil Visa alla inlägg av användare
 Pages:  1  ..  4    6

  Upp till toppen

Powered by XMB 1.9.11
XMB Forum Software © 2001-2011 The XMB Group
[efterforskningar: 17] [PHP: 83.2% - SQL: 16.8%]